Γνωριμία με το βιβλίο, ταξίδια με εικόνες και λέξεις, για τους μικρούς μας φίλους, μαθητές προσχολικής αγωγής, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ξεκινά από φέτος το διαδραστικό πρόγραμμα «Βιβλιοσούρτα-Φέρτα».Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γνωριμίας των παιδιών με τη βιβλιοθήκη της πόλης τους και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 3 έως 6 ετών. Κάθε τάξη ή σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα ορίζει μία φορά την εβδομάδα έναν μαθητή, ο οποίος θα αναλαμβάνει να επισκεφτεί τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας για να διαλέξει ένα βιβλίο που θα παρουσιάσει στην τάξη του. Στη συνέχεια, αφού δουλέψετε με τα παιδιά το βιβλίο στην τάξη, θα έχετε τη δυνατότητα:

1) να αναρτήσετε τις εργασίες και τις δράσεις σας στο padlet της βιβλιοθήκης:https://el.padlet.com/kalamata_library/zaz4zrw2dunm6c2c, το οποίο θα βρείτε και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (http://vivlkkal.mes.sch.gr) ,

2) να μοιραστείτε τις ιδέες σας με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση και

3) να βαθμολογήσετε με αστεράκια τις αναρτήσεων των υπόλοιπων σχολείων. (Δυνατότητα βαθμολόγησης θα έχουν και τα σχολεία που δεν συμμετέχουν στη δράση. Τα σχολεία που θα μαζέψουν τα πιο πολλά αστεράκια θα κερδίσουν δώρα-βιβλία.) Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ευγενία Βασ. Ασημάκου»