Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αναγνωστήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας η τελετή απονομής των βραβείων του Β’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Βιβλιοθήκης . Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2017 από μια ιδέα του Αντιπροέδρου της Εφορείας της Βιβλιοθήκης, καθηγητού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κου Βασίλειου Κωνσταντινόπουλου, με στόχο να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους δημιουργούς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή, να τους δώσει βήμα έκφρασης και αναγνώριση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση και της δεύτερης διεξαγωγής του, μπορούμε με υπερηφάνεια να ισχυριστούμε ότι εισαγάγαμε έναν πολιτισμικό θεσμό στην τοπική κοινωνία.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή, με ένα διήγημα, με ένα δοκίμιο ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου. Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 59 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους: (αλφαβητική σειρά) Καραβία Τιτίκα, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και διδακτικής νεοελληνικών λογοτεχνικών κειμένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυλιντηρέα Έβελυν, Φιλόλογο β?θμιας εκπαίδευσης και  Λάππα Άγγελο, Φιλόλογο-λογοτέχνη, Πρόεδρο της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων. Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου της αξιολόγησης των συμμετοχών, με την οποία επιτυγχάνεται ένα δίκαιο και αντικειμενικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά στους διακριθέντες.

Photo credits: Θανάσης Πουλόπουλος/Messinia Live, Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

vivliothiki 2os logotexnikos diagonismos Rania vivliothiki 2os logotexnikos diagonismos Karlauti vivliothiki 2os logotexnikos diagonismos aponomi 4 DSC_1711-Custom DSC_1714-Custom vivliothiki 2os logotexnikos diagonismos kosmos

 

Κατηγορίες: Τελευταία Νεα